Alexa 35 ve Alexa LF arasında nasıl farklar var?

ARRI, ALEXA serisiyle film setlerine hükmediyor olsa da, son yıllarda daha geniş formatlı ALEXA LF ​​serisine doğru bir yöneliş oldu, birçok yapımda doğal 4K çözünürlük beklentisinin olması gibi.

Şimdi, ALEXA 35'in piyasaya sürülmesiyle hem geniş format hem de Super 35 yapımları için daha iyi bir seçenek var.

ARRI mevcut ALEXA gövdesini alıp yeni sensörü yerleştirebilirdi ama bunu yapmadı. ALEXA 35 tamamen yeni ve en yakın geniş formatlı kardeşi ALEXA Mini LF'den farklı.

Alexa 35 Vs. Alexa Mini LF

İkisi arasındaki en belirgin fark, sensör teknolojisi. ALEXA 35 çok daha yeni bir sensör tasarımı kullanıyor.

ARRI'nin ALEXA Mini LF'si, önceki ALEXA'larla aynı ALEV III teknolojisini kullanıyor, geniş formatlı sistemi oluşturmak için bunları yan yana koyuyordu.

ALEXA 35'in sensörü, özellikle, Süper 35 mm alanı doğal 4K çözünürlük yapıyor. Önceden, Netflix gibi şirketlerin ihtiyaç duyduğu doğal 4K kayıt istiyorsanız LF modellerine gitmeniz gerekiyordu. Şimdi ALEXA 35 bunu fazlasıyla karşılıyor.

Her iki sensör de 4:3 en-boy oranına sahip ve bu da anamorfikler dahil tüm sinema lensleriyle düzgün çalışmasına olanak tanıyor.

Sensör Teknolojisi

ALEXA 35'teki ALEV IV, nesiller arası bir sıçrama. 17 duraklık dinamik range’i aşıyor ve ARRI’deki en yakın modelini 1,5 durak geride bırakıyor.

Temel ISO'lar her ikisinde de 800 olarak derecelendirilebilirken, testler ALEXA 35'in daha yüksek ISO'larda bile çok daha büyük dinamik aralığı koruyabildiğini gösteriyor.

ALEXA 35'te yerleşik yeni yaratıcı özellikler var. Daha hızlı geri dönüş veya ön izleme elde etmek için çekimlerinizin ön işlemesini yapabilen filtreler veya LUT'lar, bu özelliklerden birkaçı olarak düşünülebilir.

Genişletilmiş Hassasiyet modu, ISO 6400'e kadar çekime izin veriyor ve görüntüdeki gren miktarını azaltmak için bazı gelişmiş işleme ve veri yakalama işlemleri gerçekleştiriyor. ALEXA 35'ten çıkan görüntüler bu sayede eski kameralardan çok daha net ve kusursuz olabiliyor.

Fiziksel Özellikler

Fiziksel değişiklik olarak da, yeni B montajlı pil standardına geçişi sayabiliriz. Bu değişiklik, bize kamera ve aksesuarlara çalışmak için 24V’lık bir güç sağlıyor.

Daha eski 12V sistemleri, kamerayla kullanmak isteyebileceğiniz tüm araçlara her zaman ayak uyduramayabiliyor; tüm eklentilerin verimli ve güç sorunu yaşamadan kullanılabilmesi için pil teknolojisinde de önemli atılımlar yapıldığını görüyoruz.

ARRI, ALEXA 35 ile yeni bir yapıya ve estetiğe gidiyor. Mini LF'nin karbon fiber yapısına kıyasla daha ağır, daha sağlam bir metal yapıya sahip. Ancak kullanılan aksesuarlar daha hafif.

35, kameramanların kullanırken kendilerini çok güvende hissettiği, daha endüstriyel bir tasarıma sahip. Montaj noktaları ve ayarlamalar gibi daha küçük şeyler çok daha güvenli ve çok yönlü.

Kazanan Alexa 35!

ALEXA 35 için uzun bir bekleyiş oldu ve görünüşe göre ARRI bu yükseltme ile harika bir iş çıkarmış.

Görüntü kalitesinde nesiller arası bir sıçrama sunan, daha sağlam, ancak yine de nispeten kompakt bir yapıda olan ALEXA 35, değişen tercihler ve günümüz şartları göz önüne alındığında hedefini yüksek tutanlar için bir tercihten ziyade zorunluluk.

ARRI'nin yeni flagship’i hakkında ne düşünüyorsunuz? LF'ye mi yoksa daha yeni ALEXA 35'e mi gidersiniz?

Kamera Fabrikası’nda tüm bu seçeneklere yer var.  serisiyle birlikte kullanabileceğiniz ALEXA 35 ve daha bir çok prodüksiyon ekipmanı için, Kamera Fabrikası bir tık yakınınızda.